Працівникам Чернігівської ТЕЦ ТОВ Фірми «ТЕХНОВА» нагадали про їх права.

Працівникам Чернігівської ТЕЦ ТОВ Фірми «ТЕХНОВА» нагадали про їх права.

23 листопада 2017 року в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!” в актовій залі Чернігівської ТЕЦ ТОВ Фірми «ТЕХНОВА» проведено зустріч трудового колективу підприємства з фахівцями  Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Мета заходу – освітня місія по залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки, а також інформування їх про свої права та механізми захисту прав.

Головним приводом даної зустрічі став прийнятий Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».

Зокрема, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Миколайович Трейтяк розповів працівникам підприємства, що вводяться новації, які унеможливлюють незаконні репресивні дії з боку представників правоохоронних органів. «Так, в судовому засіданні при ухваленні рішення про проведення обшуку відбуватиметься його обов’язкова відео- та аудіофіксація; до обшуку на будь-якій його стадії залучатимуться адвокати підприємства. Також проект Закону забороняє вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності», – пояснив керівник територіального управління юстиції.

В’ячеслав В’ячеславович Хардіков, профільний заступник начальника з питань державної реєстрації, говорив про доступність електронних сервісів у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, спрощення доступу до державної реєстрації актів цивільного стану, інші новації Міністерства юстиції.

Про зміни у сфері примусового виконання рішень судів та інших органів, запровадження інституту приватних виконавців, посилення відповідальності злісних неплатників, які мають заборгованість зі сплати аліментів повідомив учасникам заходу начальник Управління державної виконавчої служби Сергій Миколайович П’ятниця.

Наприкінці зустріч мала формат «питання-відповіді». Представники управління юстиції надали фахові консультації з питань механізмів стягнення аліментів на дитину, виділення земельних ділянок учасникам АТО, діяльності приватних виконавців та інших.

Колектив Чернігівської ТЕЦ ТОВ Фірми «ТЕХНОВА» подякував гостям заходу за надану правову допомогу.