Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення дуже цікавий проект про абонплату

Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення дуже цікавий проект про абонплату

Шановні споживачі, сьогодення вимагає бути обізнаним у новинках законодавства та приймати активну участь в його формуванні. Так і зараз Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення дуже цікавий проект про абонплату. Адже за новим Законом “Про житлово комунальні послуги”, значна частина якого набере чинності з 1 травня 2019 року, абонплата вiдокремлена із загального тарифу за комунальну послугу, яка надається за ІНДИВІДУАЛЬНИМИ договорами. За задумом законодавців, її мешканці мають бачити у квитанції окремо, а не “зашиту” в кожному кубометрі, гігакалорії чи квадратному метрі.
Так за приблизними розрахунками фахівців комунальних порталів абонплата може бути в межах наведених на фото. При цьому є велика низка питань, наприклад :
 Один абонент = одна квартира = один особовий рахунок?
 Коефіцієнт 2,58 (середній склад домогосподарства) застосовується до всіх абонентів? А якщо домогосподарство конкретного абонента складається із 1, 2 чи 5 осіб, коефіцієнт змінюється чи ні?
А які у вас думки з приводу?
Проекти можна подивитися тут – https://goo.gl/S8u7eK
А зауваження відправляти сюди протягом місяця, тобто до 18 жовтня – https://goo.gl/eg46wX
P.S. Звертаємо увагу, що це:
⤵️ лише ПРОЕКТ,
⤵️ це гранична абонплата, тобто встановлення “верхньої” межі
⤵️ абонплата застосовується тільки у випадку індивідуальних договорів між споживачем у багатоквартирному будинку і виконавцем послуги (може бути варіант, коли будинок – колективний споживач).
Не будьте байдужими, адже це стосується кожного!!!!!!