Увага, зміни в отриманні житлової субсидії

Увага, зміни в отриманні житлової субсидії

Увага, зміни в отриманні житлової субсидії

Раніше, якщо споживачі, які отримували субсидію та  економно використовували газ, воду, електроенергію та вкладалися в соціальні нормативи, мали на особових рахунках переплати, які виникали  за  рахунок отриманих субсидій– могли не платити обов’язковий платіж.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України віл 21 жовтня 1995р. № 848» ( зі змінами постанова Кабінету Міністрів України  № 841 від 17 жовтня 2018р.) «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та  рідкого пічного побутового палива:

«громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу. У разі, коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість».

Відтепер усі споживачі, які отримують субсидію, мають платити обов’язковий платіж. Надання субсидії припиняється, якщо споживач має заборгованість понад два місяці  з оплати обов’язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги.

Звертаємо Вашу увагу на те, що для точного і коректного проведення нарахувань, обов’язково потрібно щомісячно передавати показники лічильників фактично використаних послуг.