ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Шановні споживачі!

 

КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ “ТЕХНОВА” інформує, що відповідно до вимог Закону України № 2189-VIII від 09.11.2017р. «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон), який введений в дію з 01.05.2019р., співвласники багатоквартирних будинків, незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком, мають можливість самостійно обрати модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг щодо кожного виду комунальної послуги (послуга з постачання теплової енергії, послуга з постачання гарячої води).

Відповідно до п. 4 Розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону співвласники багатоквартирних будинків зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин не пізніше як протягом п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, а виконавці комунальних послуг – укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

Законом передбачені наступні моделі договірних відносин:

– договір про надання комунальних послуг з кожним співвласником багатоквартирного будинку (індивідуальний договір);

– договір про надання комунальних послуг від імені та за рахунок співвласників багатоквартирного будинку управителем або іншою уповноваженою співвласниками особою (колективний договір);

– договір про надання комунальних послуг з об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або іншою юридичною особою, яка об’єднує всіх співвласників  такого будинку та в їх інтересах укладає відповідний договір про надання комунальних послуг, як колективним споживачем.

Враховуючи вищевикладене, пропонуємо Вам провести загальні збори співвласників житлового будинку та надати до КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» протокол загальних зборів щодо прийнятого рішення про обрану модель організації договірних відносин при наданні послуг з постачання теплової енергії та наданні послуг з постачання гарячої води. 

У відповідності до обраної Вами моделі договірних відносин наше підприємство підготує та укладе зі споживачами договори про надання відповідних комунальних послуг згідно типових договорів.

Прийняття рішень співвласників багатоквартирного будинку про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг здійснюється відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», яким передбачено, що такі рішення мають прийматися на зборах співвласників. Рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.

Якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не оберуть одну з моделей організації договірних відносин, та/або не дійдуть згоди з виконавцем про розмір плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують постачання відповідної комунальної послуги у визначений Законом термін, відповідно до ч. 7 ст. 14 Закону, між виконавцем послуги та кожним співвласником  укладатимуться індивідуальні договори про надання комунальної послуги з урахуванням таких особливостей:

1) виконавець забезпечує відповідність кількісних та якісних характеристик послуги встановленим нормативам на межі централізованих інженерно-технічних систем постачання послуги виконавця та внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку;

2) до плати виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором не включається плата за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують постачання відповідної комунальної послуги;

3) технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонти внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують постачання відповідної комунальної послуги, здійснюються співвласниками чи залученими ними уповноваженими на виконання таких робіт особами за рахунок співвласників.

Додатково повідомляємо, що при укладанні індивідуальних договорів, плата за надані послуги відповідно до абз. 7 ч.3 ст. 14 Закону включатиме:

1) плату за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг;

2) плату за абонентське обслуговування, граничний розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України;

3) плату за обслуговування, поточний ремонт внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, які забезпечують надання такої послуги, що визначається договором між виконавцем та співвласниками.

За умови укладання колективного договору, плата за абонентське обслуговування та плата за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку вартість комунальних послуг не включається (абз. 8 ч. 4 ст. 14 Закону).

 

У разі укладення нових договорів на послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» з моменту укладення зі споживачами таких договорів, відповідно до обраної співвласниками багатоквартирних будинків моделі організації договірних відносин, застосовуватиме нові тарифи на відповідні послуги, а саме:

 

Тариф на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, встановлений для виконавця послуг ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» постановою НКРЕКП від 17.03.2020 р. № 637 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 14 січня 2020 року № 92» складає 1 317,25 грн. з ПДВ за 1 Гкал;

 

Тариф на послугу з постачання гарячої води для потреб населення, встановлений для виконавця послуг ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» постановою НКРЕКП від 10.06.2020 р. № 1091 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 14 січня 2020 року № 92» складає  69,74 грн. з ПДВ за 1 куб. м.

 

Наразі діють тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМОЮ «ТЕХНОВА», згідно діючих договорів про надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, які встановлені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (надалі – НКРЕКП) від 11.12.2018 р. № 1824 та становлять:

  1. з централізованого опалення:
  • для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1 598,94 грн. з ПДВ за 1 Гкал;
  • для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 42,23 грн. з ПДВ за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення;
  1. з централізованого постачання гарячої води:
  • за умови підключення рушникосушильників до систем централізованого постачання гарячої води – 95,23 грн. з ПДВ за 1 куб. м;
  • за відсутності рушникосушильників – 88,11 грн. з ПДВ за 1 куб. м.

 

 

З повагою

Адміністрація КЕП «Чернігівська ТЕЦ»

 ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА»