Обґрунтування щодо необхідності схвалення Інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2018 рік

Новини Обґрунтування щодо необхідності схвалення Інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2018 рік

Магістральна теплова мережа по вул. Коцюбинського, 72-76 від теплової камери 32 до теплової камери 33 Ду325 мм забезпечує тепловою енергією споживачів Деснянського району м. Чернігова.

Дана ділянка теплової мережі введена в експлуатацію в 1970 році, відпрацювала понад 47 років (нормативний термін експлуатації теплових мереж складає 25 років).

Під час огляду теплової мережі встановлено, що верхні лотки зміщені, а нижні просіли відносно профілю прокладки. Це призводить до порушення гідроізоляції каналу та втрат теплової енергії. Також виявлено значний зовнішній корозійний знос трубопроводу, що суттєво підвищує можливість пориву трубопроводу.

Таким чином, ділянка теплової мережі від ТК-30 до ТК-33 знаходиться в аварійному стані, за останні шість років на даній ділянці виявлено чотири пошкодження після проведення гідравлічних випробувань та під час експлуатації.

До того ж пропускна спроможність трубопроводу Ду325 мм не дозволяє створити достатній перепад тиску для нормальної роботи ЦТП Родимцева 3, Мстиславська 8, Мстиславська 25, Гонча 32, Пушкіна 30, Шевченка 10 в опалювальний період.

Для недопущення аварійних ситуацій на теплових мережах, зупинки теплових пунктів, створення достатнього перепаду тиску на ЦТП, для зменшення споживання електроенергії на ЦТП Родимцева 3, необхідно виконати заміну ділянки теплової мережі від ТК-32 до ТК-33 з Ду325 мм на Ду530 мм довжиною 169 п.м. у двотрубному вимірі.

Основним напрямком інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії на 2018 рік є:

– забезпечення безперебійного, якісного та надійного теплозабезпечення споживачів м. Чернігів.

Вартість заходів, запланованих до реалізації у 2018 році, становить 1 663 890,00 гривень без урахування податку на додану вартість (в межах амортизаційних відрахувань тарифу з транспортування та постачання теплової енергії).

№ пп Найменування робіт Обґрунтування заходу
1 Виконання проектних робіт для реконструкції теплової мережі з використанням попередньо ізольованих труб по вул. Коцюбинського від ТК-30 до ТК-33 Для ефективного виконання робіт з реконструкції теплової мережі із збільшенням діаметру трубопроводу необхідно розробити проект, яким передбачити:

–          перенос або перекладку комунікацій, які заважають прокладанню трубопроводів із збільшеним діаметром;

–          повну заміну існуючих трубопроводів, металевих нерухомих опор та компенсаторів в теплових камерах;

–          заміну балок перекриття теплової камери №31;

–          часткову реконструкцію теплофікаційного обладнання в ТК-32

–          вартість благоустрою ділянки, що підлягає реконструкції

2 Реконструкція теплової мережі з використанням попередньо ізольованих труб по вул. Коцюбинського від ТК-32  до ТК-33 – заміна ділянки теплової мережі від ТК-32 до ТК-33 з Ду325 мм на Ду530 мм довжиною 169 п.м. у двотрубному вимірі;

– поновлення благоустрою з відновленням асфальтобетонного покриття в місці проведення робіт

 

Інвестиційна програма по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2018 рік погоджена рішенням Чернігівської міської ради від 26 квітня 2018 року №30/VII-4.

 

Проект Інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2018 рік.