ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ ТА ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ!

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ ТА ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ!

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО

ОПАЛЕННЯ ТА ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ!

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. № 534 затверджено Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг (далі – Порядок).

Порядком передбачено, що розрахунок невикористаних сум субсидії проводиться виробниками/виконавцями послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, газо- та електропостачання (далі – надавачі послуг), об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельними кооперативами, які є колективним споживачем (замовником) житлово-комунальних послуг станом на 1 травня та 1 жовтня за особовим рахунком споживача – громадянина, якому призначено субсидію на опалювальний (неопалювальний) сезон, що закінчився (далі – одержувач субсидії).

Розрахунок невикористаної суми субсидії проводиться надавачем послуг, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельним кооперативом у разі, коли на особовому рахунку одержувача субсидії станом на 1 травня та 1 жовтня обліковується переплата за послугу.

Відповідно п.4 Порядку, розрахунок невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання) за опалювальний сезон за особовим рахунком кожного одержувача субсидії визначається за такою формулою:

Nт = Cт – Hт,

де Nт – невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання) за опалювальний сезон, гривень;

Ст – загальна сума нарахованої субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання) за опалювальний сезон, гривень;

Nт – загальна фактична вартість послуги з централізованого опалення (теплопостачання) за період отримання субсидії в опалювальний сезон, гривень.

Відповідно п.41 Порядку, розрахунок невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого постачання холодної та гарячої води і водовідведення за особовим рахунком кожного одержувача субсидії визначається за опалювальний (неопалювальний) сезон за такою формулою:

Nв = Cв – Hв,

де Nв  невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого постачання холодної води (гарячої води, водовідведення) за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень;

Cв – загальна сума нарахованої субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого постачання холодної води (гарячої води, водовідведення) за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень;

Hв – загальна вартість спожитих послуг з централізованого постачання холодної води (гарячої води, водовідведення) за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень.

Повідомляємо, що в травні 2018 року було проведено розрахунок та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання) та централізованого постачання гарячої води. Розрахована сума зазначена в квитанції за травень 2018 року в графі «Повернення невикористаної субсидії».

У разі виникнення у Вас додаткових питань з приводу зазначеного вище перерахунку або інших питань щодо послуг з опалення та гарячого водопостачання, фахівці служби «Теплозбут» радо проконсультують Вас за адресою: вул. Івана Мазепи, 51 або за телефоном 662-950, 677-094, 677-128.

З повагою,

КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ «Фірми «ТехНова»