Чернігівська ТЕЦ зменшує використання газу та знижує тариф на тепло

ТОВ Фірма «ТЕХНОВА» з метою зниження вартості послуги теплопостачання зменшило до мінімуму частку газу у паливній складовій при розрахунках тарифів на 2020 рік (частка газу становить 10% від загального обсягу паливної складової). У зв’язку з чим діючий тариф на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для населення вдасться зменшити з 1311,43 грн. до 1097,71 грн., без врахування ПДВ. Всі необхідні розрахунки вже подані до НКРЕКП.

Передувало цьому впровадження на підприємстві комплексу заходів, направлених на зменшення використання газу в технологічних процесах, в результаті чого його використання зведено до мінімуму. Таким чином вдалося максимально здешевити вартість теплової енергії.

Частка газу при виробництві тепла Чернігівською ТЕЦ настільки незначна, що зниження його вартості не дозволить вплинути на розмір тарифу. Лише завдяки запровадженню системних змін та удосконаленню технологічних процесів вдається скоротити витрати на виробництво теплової енергії, що підтверджують результати роботи підприємства за підсумками цього року.