Заява ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» щодо інформації, озвученої на пресконференції Андрієм Деркачем

Заява ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» щодо інформації, озвученої на пресконференції Андрієм Деркачем

16 вересня 2020 року на прес-конференції Андрій Деркач безпідставно, не представивши жодних доказів, звинуватив компанію ТЕХНОВА у завищенні тарифів та нібито пов’язане з цим надходження вугілля на ТЕЦ компанії з ОРДЛО. Для подальшого уникнення маніпулювання інформацією та її поширення ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» з цього приводу повідомляє наступне.

ТОВ «Фірма «Технова» не здійснює закупівлю вугілля з території ОРДЛО.

У 2017 році Міністерство енергетики та вугільної промисловості заборонило підприємствам закуповувати вугілля з території ОРДЛО. Відтак, ТОВ «Фірма «Технова» з 2017 року не закуповує вугілля з непідконтрольних територій. Про що свідчать відповідні договори та контракти.

Більше того, документи, які надходять на ТЕЦ одразу із партією вугілля, демонструють весь шлях походження сировини: від місця видобутку до завантаження на залізниці і транспортування до станції. Рух вагонів контролюється Системою контролю рухомого складу залізничного транспорту.

Ще один рівень перевірки партія проходить у лабораторії під час розмитнення. Сертифікати та експертизи незалежних міжнародних лабораторій, вказують реальне походження сировини, що відображено у фізико-хімічних властивостях її складу, таких як зольність, вологість, вміст сірки, летучість, а також хімічний склад. І саме вони говорять, що вугілля, котре надходить на ТЕЦ ТОВ «Фірма «Технова», має показники сірки від 0,2 до 0,7%, при тому, що вугілля з окупованих територій Донбаського басейну,  має вміст сірки більше 1%. З 2017 року вугілля на ТЕЦ ТОВ «Фірма «Технова»  надходило багатотонними балкерами з ПАР, рух якого можна відслідковувати у режимі онлайн та російського Кузбасу, на що вказують Сертифікати та експертизи.

Щодо закупівлі газу зазначаємо, ТОВ «Фірма «Технова» здійснювало закупівлю газу у постачальників по ринковим цінам. Тариф у зв’язку з цим у сторону збільшення не переглядався.

ТОВ «Фірма «Технова», як і інші теплопостачальні організації, являється ліцензіатом НКРЕКП. Відтак, підприємство, його директор або власник не може одноосібно змінювати тарифи на підприємстві, ні в сторону збільшення, ні в сторону зменшення. Встановлює тарифи виключно національний регулятор (НКРЕКП).

Споживачі ТОВ «Фірма «Технова» отримують послугу з постачання теплової енергії за тарифом нижчим ніж інші споживачі м. Чернігова.

Звертаємо увагу, що вся інформаціє викладена вище підтверджується перевірками та документами, які проходять постійний контроль, як з боку профільних міністерств, державних відомств та комісій, так і з боку правоохоронних органів. Звинувачувальна інформація, яка була озвучена Андрієм Деркачем існує лише зі слів звільненого зі скандалом колишнього співробітника та його поданої заяви.