ТОВ фірма «ТЕХНОВА» звертається до правоохоронних органів у зв’язку із злочинними діями окремих чиновників навколо Чернігівської ТЕЦ

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» звертається до правоохоронних органів у зв’язку із злочинними діями окремих чиновників навколо Чернігівської ТЕЦ

Неправдиві заяви начальника Фонду комунального майна Олексія Єпініна та заступника міського голови Віктора Геращенка будуть мати правові наслідки так само, як і злочинні дії цих осіб. Саме за їх безпосередньої участі було організовано зрив повернення ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» громаді міста.

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» також вимагає спростування заяв чиновників, опублікованих 05.04.2023 року на офіційному сайті Чернігівської міської ради, у статті: «Питання розірвання договору оренди та повернення ЄМК Чернігівська ТЕЦ виноситимуть на державний рівень».

Пройшов майже рік від ухвалення рішення про повернення ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до громади міста. За цей рік ТОВ фірма «ТЕХНОВА» підготувало Чернігівську ТЕЦ до найважчого опалювального сезону 2022/2023 років і забезпечило його проходження, попри значне руйнування єдиного майнового комплексу КЕП “Чернігівська ТЕЦ”, недостатнє фінансування, постійні ризики масованих обстрілів критичної інфраструктури, які розпочалися з осені 2022 року та тривають досі. За результатами господарської діяльності лише 2022 року підприємство понесло збитки у розмірі 602 млн. грн.

Натомість Чернігівська міська рада за цей рік виявилась спроможною лише прийняти рішення: «про розгляд рішення про винесення питання на державний рівень» – на наступній сесії, яка відбудеться ще через місяць – у травні.

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» наголошує, що Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» припинений з 31.03.2023 року.

Між Товариством та Фондом комунального майна Чернігівської міської ради 12 грудня 2022 року було укладено Угоду про домовленість щодо послідовності процедур припинення договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» від 25.12.2000 №1.

ТОВ фірма ТЕХНОВА зі свого боку виконало всі свої зобов’язання Угоди та вважає, що Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» припинений з 31.03.2023 року.

Враховуючи розпорядження місцевої влади “Про завершення опалювального сезону 2022-2023 років”, Товариство, вимушене використовувати (обладнання) ЄМК з 00.00 год 01 квітня 2023 року до завершення опалювального сезону 2022/2023 років.

З приводу бездіяльності Чернігівської міської ради у ході дострокового припинення договору оренди ТОВ фірма «ТЕХНОВА» звертатиметься до правоохоронних органів.

Також ТОВ фірма «ТЕХНОВА» вважає, що наступний опалювальний сезон у місті Чернігів під загрозою.

Нагадаємо, що з цього приводу товариство було вимушене звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з проханням втрутитися у ситуацію, що склалася.

За попередніми розрахунками для підготовки ТЕЦ до нового опалюваного сезону, зокрема проведення ремонтних та відновлювальних робіт на обладнанні ЄМК, для його безперебійної роботи, орієнтовно необхідно 105,7 млн. грн. (без ПДВ). Сума витрат потребує уточнення, оскільки не враховує витрат на ремонтні роботи, після проведення гідравлічних випробувань. Також, для збереження орендованого майна, експлуатаційні витрати складають орієнтовно 60,00 млн. грн.

Особливо важливо зазначити, що на збереження робочих місць та соціальних гарантій для працівників КЕП “Чернігівська ТЕЦ” (виплати заробітної плати) необхідно близько 44,00 млн. грн.

Отже, у зв’язку з припиненням Договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», ТОВ фірма «ТЕХНОВА» звертається до Чернігівської міської ради з приводу вирішення питань щодо:

– необхідності виділення фінансування новому комунальному підприємству на проведення ремонтних та відновлювальних робіт в міжопалювальний період, здійснення закупівлі паливно-енергетичних ресурсів та продукції необхідної для проходження наступного опалювального сезону;

– розроблення механізму компенсації Товариству витрат, пов’язаних з утриманням майна ЄМК, а також витрат на збереження робочих місць та соціальних гарантій для працівників КЕП “Чернігівська ТЕЦ”.

Зі свого боку ТОВ фірма «ТЕХНОВА» готове всеціло сприяти у проведенні ремонтних робіт в міжопалювальний період, шляхом надання персоналу КЕП “Чернігівська ТЕЦ” для виконання зазначених робіт.