ТОВ фірма «ТЕХНОВА» намагається врятувати опалювальний сезон 23/24 року незважаючи на злочинну бездіяльність міської влади Чернігова!

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» намагається врятувати опалювальний сезон 23/24 року незважаючи на злочинну бездіяльність міської влади Чернігова!

Як вже повідомлялося раніше, Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» припинений з 31.03.2023 року. ТОВ фірма «ТЕХНОВА» з 31.03.2023 року очікує на представників Фонду комунального майна Чернігівської міської ради для офіційної передачі ТЕЦ. Злочинна бездіяльність міських чиновників Чернігова вже стала предметом дослідження в кримінальній справі.

Оскільки договір припинений, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» вже не має права на  використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», тим самим не має права на генерацію електричної та теплової енергії, в тому числі гарячого водопостачання. Але склалась ситуація, коли чернігівські відповідальні можновладці ухиляються від управління ТЕЦ, як це передбачено законом.

Розуміючи важливість питання забезпечення споживачів теплом взимку та підготовки ЄМК до нового опалювального періоду, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» надало Чернігівській міській раді весь необхідний перелік ремонтно-відновлювальних робіт та заходів з підготовки Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону 2023/2024 років, разом з розрахунком необхідних коштів для виконання зазначених робіт. Для того, щоб КП «Теплокомуненерго», яке було визначено Чернігівською міською радою як балансоутримувачем єдиного майнового комплексу «Чернігівської ТЕЦ» могло отримати фінансування та розпочати необхідні роботи.

Проте міська рада вчергове знехтувала питанням підготовки Чернігівської ТЕЦ до нового опалювального сезону.

Відтак, усвідомлюючи важливість підготовки ЄМК для жителів міста Чернігова, нашою компанією вживаються всі належні заходи для проведення ремонтних робіт на Чернігівській ТЕЦ, адже саме це є запорукою тепла та комфорту в оселях містян цією зимою.

Проводяться гідравлічні випробування на магістральних теплових мережах міста. У ході гідравлічних випробувань на сьогодні вже виявлено 18 пошкоджень. Для їх ліквідації та якнайшвидшого усунення відбувається закупівля усіх необхідних матеріалів. Також розпочато ремонт енергетичного обладнання Чернігівської ТЕЦ.

Ремонтні та відновлювальні роботи ТОВ фірма «ТЕХНОВА» проводить за власний кошт та продовжує нести значні витрати. Відповідні матеріали будуть передані в слідчі органи для стягнення збитків з винних осіб в рамках кримінальної справи та процесів, які вже розглядаються судами.

Ми вважаємо, що винні особи із влади міста повинні понести не тільки кримінальну відповідальність з конфіскацією їх власного майна, але і нести моральну перед мешканцями міста за злочинну бездіяльність, що може мати наслідком комунальний Армагедон у місті вже наступної зими.

Відповідні звернення направлені до Ради нацбезпеки та оборони, профільних міністерств, правоохоронних органів.