Заява з приводу участі директора Чернігівської ТЕЦ на засідання погоджувальної ради Чернігівської міської ради 29.05.2023

Заява з приводу участі директора Чернігівської ТЕЦ на засідання погоджувальної ради Чернігівської міської ради 29.05.2023

29.05.2023 року директора Чернігівської ТЕЦ в телефонному режимі було запрошено до участі у роботі погоджувальної ради Чернігівської міської ради, що відбудеться 29.05.2023 року. З цього приводу ТОВ фірма «ТЕХНОВА» повідомляє наступне.

Директора Чернігівської ТЕЦ на засідання погоджувальної ради Чернігівської міської ради було запрошено зранку 29.05.2023, тобто в день проведення засідання, та без оголошення повістки дня. У проханні Директора зазначити тему питання для обговорення було відмовлено.

ТОВ фірма ТЕХНОВА вважає, що такі дії лише засвідчили формальний підхід Чернігівської міської ради до питання Чернігівської ТЕЦ, і що насправді ніхто заслуховувати це питання сьогодні не збирався.

Місто продовжує саботувати повернення Чернігівської ТЕЦ до комунальної власності.

27.10.2022 року Чернігівською міською радою було прийнято рішення № 23/VIII-3, яким визначено дату дострокового припинення Договору оренди ЄМК – 31.03.2023.

Між Товариством та Фондом комунального майна Чернігівської міської ради 12 грудня 2022 року було укладено Угоду про домовленість щодо послідовності процедур припинення договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» від 25.12.2000 №1.

ТОВ фірма ТЕХНОВА зі свого боку виконало всі свої зобов’язання Угоди  та вважає, що Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» припинений з 31.03.2023 року.

На сьогодні ТОВ фірма «ТЕХНОВА» припинило генерацію теплової та електричної енергії, так як немає права на використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ». Відтак, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» лише забезпечує його зберігання.

Вкотре наголошуємо, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» постійно інформує місто про  готовність до передачі ЄМК задля уникнення можливості зриву наступного опалювального сезону у місті.

Щодо підготовки ТЕЦ до опалювального сезону
Розуміючи важливість питання забезпечення споживачів теплом взимку та підготовки ЄМК до нового опалювального періоду, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» надало Чернігівській міській раді весь необхідний перелік ремонтно-відновлювальних робіт та заходів з підготовки Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону 2023/2024 років, разом з розрахунком необхідних коштів для виконання зазначених робіт. Для того, щоб КП «Теплокомуненерго», яке було визначено Чернігівською міською радою як балансоутримувачем єдиного майнового комплексу «Чернігівської ТЕЦ» могло отримати фінансування та розпочати необхідні роботи.

Проте міська рада вчергове знехтувала питанням підготовки Чернігівської ТЕЦ до нового опалювального сезону.

Відтак, усвідомлюючи важливість підготовки ЄМК для жителів міста Чернігова, нашою компанією вживаються всі належні заходи для проведення ремонтних робіт на Чернігівській ТЕЦ, адже саме це є запорукою тепла та комфорту в оселях містян цією зимою.

Проводяться гідравлічні випробування на магістральних теплових мережах міста. У ході гідравлічних випробувань на сьогодні вже виявлено 18 пошкоджень. Для їх ліквідації та якнайшвидшого усунення відбувається закупівля усіх необхідних матеріалів. Також розпочато ремонт енергетичного обладнання Чернігівської ТЕЦ.

Ремонтні та відновлювальні роботи ТОВ фірма «ТЕХНОВА» проводить за власний кошт та продовжує нести значні збитки.