ТОВ фірма «ТЕХНОВА» продовжує здійснювати заходи з підготовки Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» продовжує здійснювати заходи з підготовки Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону

Шановні споживачі КЕП «Чернігівська ТЕЦ»!

ТОВ фірма «ТЕХНОВА», усвідомлюючи соціальну важливість підготовки ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» для жителів міста Чернігова в умовах воєнного стану, продовжує вживати всі можливі заходи для підготовки ЄМК до опалювального сезону 2023/2024.

Як зазначалось в попередніх повідомленнях Товариство завершило гідравлічні випробування магістральних мереж. У ході випробувань було виявлено 18 поривів, з яких 9 на сьогодні вже ліквідовано. Також було розпочато гідравлічні випробування розподільних мереж. Для їх проведення було відключено 545 житлових будинків та 68 центральних теплових пункти. Наразі випробування проведено на 34 розподільних мережах. Виявлено 20 поривів. Для їх усунення проводиться закупівля необхідних матеріалів. Активно проводиться обслуговування та ремонт запірної арматури, сальникових компенсаторів та обладнання центральних теплових пунктів.

Крім цього, ремонтні роботи ведуться і на ТЕЦ.  Зокрема, в ремонті знаходиться обладнання хімічного цеху. Також розпочато поточні ремонти котлоагрегату ст.№3 та турбогенератора ст.№2.

Звертаємо увагу, що Товариство проводить ремонти за власні кошти. Сума витрат наразі становить більше 23 млн. грн та щоденно збільшується.

Як вже повідомлялося раніше, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» вважає договір оренди ЄМК КЕП “Чернігівська ТЕЦ” припинений з 31.03.2023 року. В той же час, міська рада продовжує ігнорувати звернення Товариства про готовність передати ЄМК новому балансоутримувачу та робить все можливе, щоб ухилитись від підготовки ТЕЦ до нового опалювального сезону. Про це, зокрема, засвідчили й прийняті місцевою владою на 32 сесії рішення, що не суперечать чинному законодавству.

Вкотре наголошуємо, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» завжди відкрите та робить все можливе для уникнення можливості зриву наступного опалювального сезону у місті.