Найближчим часом Чернігівська ТЕЦ відновить виробництво теплової та електричної енергії

КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ «Фірма «Технова» повідомляє про завершення регламентних робіт на енергетичному електротехнічному обладнанні станції.

Нагадаємо, що 8 липня 0 годин 0 хвилин на станції було зупинено роботу турбогенератора №2 та котла №2, який відповідає за виробництво теплової та електричної енергії.

На час зупинки обладнання фахівцями ТЕЦ проводиться необхідна технічна діагностика головних паропроводів ПМ1, ПМ2, ПМ3 для можливості продовження їх експлуатації в зв’язку з досягненням ними їх розрахункового терміну служби.

Як повідомлялося раніше, до цього Чернігівська ТЕЦ ніколи не зупинялась і завжди одночасно відпускала два види енергії – електричну і теплову, що лежить в основі роботи теплоелектроцентралі.

Разом з тим, ніхто з чернігівців не відчув на собі зупинки роботи станції, адже фахівцями знайдено рішення, завдяки якому тимчасово забезпечено подачу теплової енергії при зупиненій генерації електроенергії.

Чернігівська ТЕЦ в енергогенерації виконує ключову роль, оскільки забезпечує покриття дефіциту електроенергії всього вузла на території Чернігівської області.

На сьогодні завершуються налагоджувальні роботи. Найближчим часом Чернігівська ТЕЦ відновить виробництво теплової та електричної енергії.