У Чернігові завершено опалювальний сезон, а Чернігівська ТЕЦ повернулась у власність громади!

У Чернігові завершено опалювальний сезон, а Чернігівська ТЕЦ повернулась у власність громади!

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» успішно завершила 22 опалювальний сезон 2022-2023 років, який по праву вважають найскладнішим в історії Незалежної України, та, певно, найскладнішим за весь час існування Чернігівської ТЕЦ. 31 березня 2023 року договір оренди припинений, а станція перейшла до територіальної громади міста.

Персонал КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірма «ТЕХНОВА» – люди наймирнішої професії, відкрили свій енергетичний фронт ще 24 лютого 2022 року, а головне – змогли втримати його в опалювальний сезон 2022/2023 років, коли ворог намагався знищити енергетичну інфраструктуру та залишити наші домівки без світла та тепла.

Проте, всупереч численним ворожим атакам, масштабним руйнуванням, людським та матеріальним втратам Чернігівська ТЕЦ вистояла. Станція зазнала значних пошкоджень та руйнувань. Було втрачено велику кількість енергетичного обладнання та матеріалів, а головне – вугільне господарство.

Відповідно до отриманого Висновку термінового експертного дослідження обладнання ЄМК Чернігівська ТЕЦ”, наданого Інститутом Теплоенергетичних технологій (ІТЕТ) Національної академії наук України (№ 235/01-59 від 12.05.2022) за результатом проведеного огляду склад обладнання, що лишився неушкодженим, не дозволяв ЄМК працювати у штатному режимі.

Сумніви, що Чернігівська ТЕЦ спроможна провести опалювальний сезон 2022-2023 років були у всіх як в Чернігові, так і в Києві. Та, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» з колективом фахівців Чернігівської ТЕЦ змогли провести усі необхідні ремонтні роботи на енергетичному обладнанні і відновити роботу ТЕЦ, щоправда лише на газу. Крім обладнання була відновлена постраждала від обстрілів магістральна тепломережа, на якій було 32 масштабні пориви, і це не рахуючи пориви на відгалуженнях. В міжопалювальний період під патронатом Чернігівської ОВА на станції також було проведено ремонтні роботи по програмі капітального ремонту та відновлення.

«Чернігівська ТЕЦ забезпечує теплом частину населення міста, ми розуміємо проблематику входження в опалювальний сезон. Тим паче, що область межує з двома країнами-агресорками» – Дмитро Синенко заступник голови ОДА.

При нагоді ТОВ фірма «ТЕХНОВА» висловлює слова подяки за всебічну підтримку та допомогу як на етапі підготовки до опалювального сезону, так і під час його проходження, нашим колегам та партнерам по енергетичному фронту: Чернігівській ОВА, Міністерству енергетики, НАК «Нафтогаз України», НЕК «Укренерго», АТ «Чернігівобленерго», АТ «Чернігівгаз».

Особливі слова поваги і подяки заслуговує керівник профспілки Чернігівської ТЕЦ, який забезпечував роботу під обстрілами та під час повітряних тривог, а сьогодні докладає всі зусилля для захисту прав трудового колективу з метою подальшої роботи ТЕЦ вже під управлінням територіальної громади.

На жаль, Чернігівська міська рада, цієї важкої зими, самоусунулась від будь-якої участі в допомозі життєдіяльності Чернігівської ТЕЦ, але ми сподіваємось на їх активну роль в управлінні станцією вже цього сезону. Спеціалісти ТОВ фірма «ТЕХНОВА» в разі потреби будуть ділитись досвідом подолання труднощів військового часу.

Ми вистояли саме завдяки високому професіоналізму, стійкості, мужності та незворушності працівників Чернігівської ТЕЦ та підтримки мешканців Чернігова.

ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» виконало всі зобов’язання відповідно до Угоди про домовленість щодо послідовності процедур припинення договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» від 25.12.2000 №1 у зв’язку з чим Договір оренди ЄМК припинений з 31.03.2023 року.