Вчорашні застереження ТОВ фірма «ТЕХНОВА» сьогодні втілюються в життя Чернігівською міською радою

Вчорашні застереження ТОВ фірма «ТЕХНОВА» сьогодні втілюються в життя Чернігівською міською радою

Відсутність гарячого водопостачання у споживачів ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» є результатом безвідповідальності Чернігівської міської ради, яка вже місяць ігнорує щоденні письмові звернення ТОВ фірма «ТЕХНОВА» щодо прийняття ЄМК з оренди до Фонду комунального майна Чернігівської міської ради за актом для можливості його передачі новому балансоутримувачу  КП «Теплокомуненерго”.

До відома:

Створено нове комунальне підприємство “Теплокомуненерго”. Воно займатиметься веденням господарської діяльності ТЕЦ, процес повернення якої в управління міста розпочали у Чернігові минулого місяця. Це ще одне рішення погоджене депутатами під час позачергового засідання сесії у четвер, 30 червня 2022 року. – з офіційного повідомлення Прес-служби міської ради м.Чернігів.

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради, яке пройшло сьогодні, 24 листопада, було затверджено проект Програми забезпечення діяльності комунального підприємства «Теплокомуненерго» Чернігівської міської ради на 2022-2023 роки. Згідно проекту, на реалізацію програми новостворене підприємство має залучити понад 93,5 мільйони гривень.

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» з березня 2023 інформує громадськість про можливий зрив опалювального сезону 2023/2024 років, а відсутність гарячого водопостачання – це лише початок жахливої реальності. З цього приводу Товариство ще в березні було вимушене звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з проханням втрутитися у ситуацію та до правоохоронних органів.

Місцева влада Чернігова, зокрема відповідальні особи, штучно створили умови для зриву передачі ЄМК Чернігівська ТЕЦ та намагаються усіма можливими способами «вмити руки» від підготовки ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до опалювального сезону 2023/2024.

27.10.2022 року Чернігівською міською радою було прийнято рішення № 23/VIII-3, яким визначено дату дострокового припинення Договору оренди ЄМК – 31.03.2023.

До відома

«Коли підприємство повноцінно запрацює (КП “Теплокомуненерго”), а це планується з квітня місяця, бо договір оренди Чернігівської ТЕЦ з ТОВ «Технова» припиняється 30 березня.», «Потім буде винесено на затвердження виконавчого комітету перелік того, що можна буде придбати” –  представник КП “Теплокомуненерго” Олексій Щербина.

30.03.2023 міська рада, за день до припинення договору оренди віроломно в односторонньому порядку відмінила своє попереднє рішення про дострокове припинення договору оренди, безпідставно звинувачувавши ТОВ фірма «ТЕХНОВА» у несвоєчасній передачі документів для проведення оцінки.

ТОВ фірма ТЕХНОВА зі свого боку виконало всі свої зобов’язання Угоди про домовленість щодо послідовності процедур припинення договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» та вважає, що Договір оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» припинений з 31.03.2023 року.

Оскільки договір припинений, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» не має права на  використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», тим самим не має права на генерацію електричної та теплової енергії, в тому числі гарячого водопостачання. Відтак,  Товариство лише забезпечує зберігання обладнання ЄМК.

Наголошуємо, з 03.04.2023 ТОВ фірма ТЕХНОВА щоденно письмово звертається до Фонду комунального майна Чернігівської міської ради щодо прийняття ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» з оренди за актом для можливості його передачі новому балансоутримувачу КП «Теплоконуненерго». Для того, щоб КП «Теплокомуненерго» могло розпочати підготовку Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону 2023/24 років та забезпечувати містян гарячою водою у міжопалювальний період.

Натомість, ось що пропонує зробити з енергетичним об’єктом з 60-ти річною історією та з тисячею людей, які працювали під обстрілами ризикуючи своїм життям, в.о. міського голови Олександр ЛОМАКО:

«У нас є декілька різних опцій. Одна з яких – це продовження оренди… Другий – забрати на КП “Теплокомуненерго”… Третій варіант – віддати «Нафтогазу»… І четвертий варіант – провести конкурс на нового орендаря”, — говорить Ломако у матеріалі телеканалу «Суспільне».

Так просто новий очільник розкидається майном громади, в час, коли необхідно докласти всіх зусиль до підготовки ЄМК до зими, щоб жителі міста, за рахунок яких живе пан Ломако та місцеві депутати, отримували тепло, світло та гарячу воду у свої оселі.

Як вже повідомлялося, за таких обставин, враховуючи недобросовісну, суперечливу та непослідовну позицію Чернігівської міської ради та Фонду комунального майна Чернігівської міської ради, що несе загрозу наступному опалювальному сезону для містян, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» 24.04.2023 було вимушене звернутися до суду з Позовною заявою «Про визнання договору припиненим та зобов’язання вчинити дії» (№910/6327/23).

Повторно наголошуємо, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» припинило генерацію теплової та електричної енергії, саме з тієї причини, що більше не має права на використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» у зв’язку із закінченням договору оренди 31.03.2023 року. І відтак не має технічної можливості надавати гарячу воду та проводити підготовку ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до наступного опалювального сезону.