Місцева влада не збирається нести відповідальність за наступний опалювальний сезон у Чернігові

Місцева влада не збирається нести відповідальність за наступний опалювальний сезон у Чернігові

1 червня 2023 року на 32 сесії місцева влада вчергове продемонструвала майстер-клас з прийняття рішень – одночасно прийнявши рішення «надати згоду на передачу у повне господарське відання КП» та «звернутись до КМ України щодо передачі ЄМК КЕП «Чернігівська ТЕЦ» в державну власність.

Прийняті рішення лише засвідчили небажання приймати з оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», що являється власністю громади міста, та нести будь-яку відповідальність за наступний опалювальний сезон, що може бути не менш складним ніж зима 2022/23.

Протягом року ми були свідками коли Чернігівська міська рада двічі приймає рішення повернути Чернігівську ТЕЦ у комунальну власність, а згодом відміняє свої рішення, зриваючи передачу ЄМК усіма можливими способами.

За таких умов, рішення Чернігівської міської ради нічого не варті – їм не можна вірити, бо завтра міська рада їх скасує чи спростує.

Слід звернути увагу, що рішення «дати згоду про передачу…» без боргів суперечить діючому законодавству, а саме статті 22 ЗУ «Про теплопостачання», а отже управлінці міста свідомо маніпулюють думкою чернігівців та ведуть абсолютно безвідповідальну та злочинну політку по відношенню до важливого енергетичного об’єкту – Чернігівської ТЕЦ та її орендаря.

Наразі ми вважаємо договір оренди припинений 31.03.2023 та вирішальне слово у питанні ЄМК КЕП «Чернігівська ТЕЦ» скаже суд.