Підготовка Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону на контролі Мінвідновлення

Підготовка Чернігівської ТЕЦ до опалювального сезону на контролі Мінвідновлення

Сьогодні Чернігівську ТЕЦ з робочим візитом відвідав заступник міністра Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко.

Разом з головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом, представниками міністерства, НАК «Нафтогаз України» та Чернігівської міської ради було здійснено огляд відновлення об’єктів ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», які постраждали в наслідок військових дій. Перевірено стан підготовки обладнання ТЕЦ до проходження наступного опалювального періоду 2023-2024 років.

Так задля забезпечення сталої роботи ЄМК протягом наступного опалювального сезону ТОВ фірма «ТЕХНОВА» вже проведено ремонт котлоагрегату ст. №3 та ремонт турбогенератора ст.№2 згідно затверджених об’ємів робіт.

Наразі ремонтні роботи тривають на обладнанні хімічного та електричного цехів. Здійснюється ремонт на котлоагрегаті ст. №2, який виведеного в ремонт з 23.06.2023 року та ремонт турбогенератора ст.№3, роботи розпочато з 03.07.2023 року. Також роботи продовжуються на крановому господарстві станції та основному обладнанні берегової насосної станції. Проводиться відновлення технічного стану автопарку Чернігівської ТЕЦ, а також відновлення будівель та споруд.

Підготовка теплових мереж зони обслуговування Чернігівської ТЕЦ виконано на 53%. Товариством проведені гідравлічні випробування магістральних та розподільних теплових мереж. Більшість поривів ліквідовано, пошкодження усунуто. Для ліквідації виявлених пошкоджень під час проведення гідравлічних випробувань, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» було проведено закупівлю необхідних матеріалів. Також спеціалістами проводиться обслуговування та ремонт запірної арматури, сальникових компенсаторів та обладнання центральних теплових пунктів з ремонтом будівель.

Звертаємо увагу, що Товариство проводить ремонтні та відновлювальні роботи за власні кошти і, як усі попередні роки, докладає всіх зусиль для виконання запланованих об’ємів робіт, що гарантуватиме стале проходження опалювального сезону 2023-2024 років у м. Чернігові, безперебійне постачання тепла та гарячої води до осель містян.

Всі присутні мали можливість особисто пересвідчитися, що ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» буде готовий до наступного опалювального сезону та буде переданий наступному балансоутримувачу у належному стані.

За круглим столом також було підняте питання щодо врегулювання заборгованості за газ. За підсумками спільної наради ТОВ фірма «ТЕХНОВА» та місто мають протягом тижня надати своє бачення щодо врегулювання цього питання.

Наступний опалювальний сезон Чернігівська ТЕЦ проходитиме вже з містом та новим комунальним підприємством.