ТОВ фірма «ТЕХНОВА» поінформувало Міністерство енергетики про готовність Чернігівської ТЕЦ до ОЗП

ТОВ фірма «ТЕХНОВА» поінформувало Міністерство енергетики про готовність Чернігівської ТЕЦ до ОЗП

Сьогодні представники ТОВ фірма «ТЕХНОВА» взяли участь у селекторній нараді щодо підготовки енергогенеруючих компаній до проходження осінньо-зимового періоду 2023/2024 років, зокрема щодо стану виконання ремонтних робіт на обладнанні електростанцій та обсягів накопичення вугілля.

Нарада проходила під головування Першого заступника Міністра Міністерства енергетики України Юрія Власенка.

У ході наради представники ТОВ фірма «ТЕХНОВА» поінформував учасників про стан підготовки енергетичного господарства ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до опалювального періоду 2023/24 років.

Так, задля забезпечення сталої роботи ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» протягом наступного опалювального сезону ТОВ фірма «ТЕХНОВА» проведено ремонтні та відновлювальні роботи на основному та допоміжному обладнані. Зокрема, виконано ремонт котлоагрегатів ст. №2, та ст. №3, до 20 серпня 2023 року також буде завершено середній ремонт на котлоагрегаті ст. №1. Здійснено ремонт турбогенератора ст.№2 згідно затверджених об’ємів робіт та середній ремонт турбогенератора ст.№3.

Завершено ремонт на обладнанні електричного та хімічного цехів, в тому числі проведено відновлення бакового господарства хімцеху. Виконано ремонтні роботи на крановому господарстві станції та основному обладнанні берегової насосної станції. Проведено відновлення технічного стану автопарку Чернігівської ТЕЦ, відновлення будівель та споруд.

Наразі триває ремонт гнучкого зв’язку трансформатору Т-23, що планується завершити до 18.08.2023 року.

Підготовка теплових мереж зони обслуговування КЕП «Чернігівська ТЕЦ» виконано ТОВ фірма «ТЕХНОВА» на 72%. У ході проведення гідравлічних випробувань було виявлено 17 поривів на магістральних мережах, та 77 поривів на розподільчих теплових мережах міста. Відповідно більшість поривів ліквідовано, пошкодження усунено. Також проведено обслуговування та ремонт запірної арматури, сальникових компенсаторів та обладнання центральних теплових пунктів (ЦТП) з ремонтом будівель.

Станом на 20.08.2023 року обладнання КЕП «Чернігівська ТЕЦ» буде готове до проходження опалювального сезону 2023-2024 років на природному газі. Відповідно ЄМК буде переданий наступному балансоутримувачу у належному стані.

Нещодавно заступник міністра Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр БУТЕНКО разом з головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом, представниками міністерства, НАК «Нафтогаз України» та Чернігівської міської ради під час робочого візиту мали можливість особисто пересвідчитися, що ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» буде готовий до наступного опалювального сезону. Було здійснено огляд відновлення об’єктів ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», які постраждали в наслідок військових дій та перевірено стан підготовки обладнання ТЕЦ до проходження опалювального періоду 2023-2024 років.

Нагадаємо, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» вважає договір оренди ЄМК “Чернігівська ТЕЦ” припинений з 31.03.2023 року, що підтверджено рішення Господарського суду міста Києва.