Чернігівська ТЕЦ повернулася у власність громади міста – Акт підписано!

Чернігівська ТЕЦ повернулася у власність громади міста – Акт підписано!

Сьогодні, 21 серпня 2023 року в стінах Чернігівської міської ради уповноваженими представниками ТОВ фірма «ТЕХНОВА» та Фонду комунального майна Чернігівської Ради нарешті було підписано акт приймання-передачі ЄМК «Чернігівська ТЕЦ».

Акт прийому-передачі підписано згідно інвентаризації 31.12.2022 року. До підписання акту було додано зауваження щодо строку завершення договору оренди, а саме – 31.03.2023 року.

Нагадаємо, що вирішальне слово у питанні повернення ЄМК КЕП «Чернігівська ТЕЦ» громаді міста Чернігова сказав Господарський суд міста Києва. Ще 20.07.2023 року суд постановив визнати припиненим 31 березня 2023 року Договір оренди єдиного майнового комплексу №1 від 25 грудня 2000 року, укладеного між ТОВ фірма «ТЕХНОВА» та Фондом комунального майна, та зобов’язав Фонд комунального майна підписати акт приймання-передачі.

На сьогодні Фонд комунального майна Чернігівської міської ради приймає станцію по інвентаризації 31.12.2022 року, яка була надана у пакеті документів щодо дострокового завершення договору оренди.

Що ще раз підтверджує, той факт, що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» зі свого боку виконало всі зобов’язання Угоди про домовленість щодо послідовності процедур припинення договору оренди ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», процедура була проведена вчасно, а Чернігівська міська рада та Фонд комунального майна своїми незаконними рішеннями та бездіяльністю зірвав процес передачі ЄМК громаді міста напередодні 31.03.2023 року.

Пройшло більше року від ухвалення рішення про повернення ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до громади міста. За цей рік ТОВ фірма «ТЕХНОВА» підготувало Чернігівську ТЕЦ до опалювального сезону 2022/2023 років, забезпечило його проходження, попри сумніви влади щодо такої можливості, значне руйнування ЄМК, недостатнє фінансування, постійні ризики масованих обстрілів критичної інфраструктури.

Цієї зими ми вистояли лише завдяки високому професіоналізму, стійкості, мужності та незворушності працівників Чернігівської ТЕЦ – колективу станції, та підтримки мешканців Чернігова. Особливі слова поваги і подяки заслуговує Керівник та Головний інженер станції Дмитро АРКАТОВ та Юрій ХАРКО, а також Заступник директора з загальних питань  – Петрушинець Геннадій Михайлович, Заступник головного інженера – Мошель Павло Пилипович, Заступник начальника котлотурбінного цеху з експлуатації – Печеновський Олександр Олександрович, Старший начальник зміни (станції) -Терещенко Дмитро Петрович, Начальник електричного цеху – Сало Сергій Валентинович, Начальник хімічного цеху – Гончаренко Алла Леонідівна, Начальник цеху теплової автоматики та вимiрювань – Гойса Борис Вікторович, Начальник зміни (котлотурбінного цеху) – Корсунь Олексій Євгенійович, Начальник цеху теплових мереж – Черняк Віктор Михайлович, Начальник змiни (електро цеху) – Ждан Леонід Миколайович.

Саме їх виважені та своєчасні управлінські рішення забезпечували подальшу роботу станції під обстрілами та під час чисельних повітряних тривог. І сьогодні, поки міська влада самоусунулася від підготовки ЄМК до зими, колектив станції доклав усіх зусиль задля подальшої безперебійної роботи ТЕЦ вже під управлінням територіальної громади, здійснивши підготовку ЄМК до опалювального сезону 2023/2024 років. Відповідно ЄМК передається наступному балансоутримувачу у належному стані.

Нещодавно заступник міністра Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр БУТЕНКО разом з головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом, представниками міністерства, НАК «Нафтогаз України» та Чернігівської міської ради під час робочого візиту мали можливість особисто пересвідчитися, що ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» буде готовий до наступного опалювального сезону. Було здійснено огляд відновлення об’єктів ЄМК «Чернігівська ТЕЦ», які постраждали в наслідок військових дій та перевірено стан підготовки обладнання ТЕЦ до проходження опалювального періоду 2023-2024 років.

Також під час робочого візиту на Чернігівщину заступник керівника Офісу президента України Олексій КУЛЕБА подякував колективу станції за проходження опалювального сезону 2022/2023 років та перевірив готовність Чернігівської ТЕЦ до цієї не менш складної зими

При нагоді ТОВ фірма «ТЕХНОВА» висловлює слова подяки за всебічну підтримку та допомогу як на етапі підготовки до опалювального сезону, так і під час його проходження, нашим колегам та партнерам по енергетичному фронту: Чернігівській ОВА, Міністерству енергетики, НАК «Нафтогаз України», НЕК «Укренерго», АТ «Чернігівобленерго», АТ «Чернігівгаз», усім небайдужим міністерствам та відомствам.